Íjász Világbajnokság Gödöllőn

World Bowhunter Championships 2015.
Gödöllő, augusztus 22-30.

Lássunk néhány kulisszatitkot erről a 30 nemzet versenyzőit megmozgató rangadóról.

A bajnokság lebonyolításán dolgozó emberek három fő tevékenység köré szerveződtek:

  • az első az IFAA (International Field Archery Association) szabályainak megfelelő versenynapok megszervezése,
  • a második a résztvevők elszállásolása, utaztatása,
  • a harmadik pedig az esemény kommunikációja.

Az előkészületek során az egyes részlegek összhangjára a MISZ kommunikációs vezetője, Laboncz Csaba felügyelt.

A verseny lebonyolításának első fontos állomása a helyszín kiválasztása volt. Már a szervezés első pillanatától kezdve számítottunk a résztvevői rekord megdöntésére, így csak olyan helyszín jöhetett szóba, ahol meg lehet oldani 1000 ember versenyeztetését (1314 versenyzővel büszkélkedhetünk). A Gödöllői Egyetem ideális választásnak volt. Itt minden adott, hogy a résztvevők a rangadó tíz napján kényelemben érezhessék magukat. Budapest közelsége pedig lehetőséget biztosít arra, hogy a szabadidőt tartalmasan el lehessen tölteni mind a versenyzőknek, mind a kísérőiknek.

A verseny hét pályájából egy az egyetemkert területén, három a gödöllői Arborétumban, három pedig a környező két település: Valkó és Babat határában található. A pályaépítők hat nappal a verseny kezdete előtt érkeztek a helyszínekre, hogy a nyomvonalakat kijelölve, kitisztítva megkezdhessék az összesen 304 db 3D-s célállat kihelyezését.

A versenyiroda munkatársai közel 1500 db résztvevői, „meghívott vendég” csomagot állítottak össze. A részeredmények folyamatos regisztrálásához és annak kommunikálásához, rengeteg nyomtatópapírral és fél tucat informatikai munkaállomás kiépítésével készültek fel.

A helyszíni tájékozódást megkönnyítése érdekében több tucat információs táblát, és térképet gyártattunk le, majd helyeztük ki az egyetem területén. A WBHC-re készített információs felületek összterülete meghaladta az 50 négyzetmétert.

A verseny teljes időtartama alatt szabad gyakorlási lehetőséget biztosítottunk egy 8000 négyzetméteres gyakorló pályán.

És egy fényes adat: 220 db éremmel készültünk a díjátadóra. Ezek összsúlya megközelítette az 50 kg-ot.

wbhc20153DSC_1034wbhc20151

További részletek: http://wbhc2015.org

 

Szólj hozzá...